Petek, 16.9.2022

Zadnji dan dela je bil v Katjini ambulanti zanimiv. Opazovala je sterilizacijo iz strani, pripravila sete in pojedla dve kosili. Pozabila je namreč, da so ji prejšnji dan na veterini obljubili kosilo, in je v lidlu kupila testenine. Kar je bila velika napaka. Ko je hrana prišla, je bila tako dobra, da se ji testenine niso več zdele okusne. Po kosilu jim je dala darilce, nad katerim so bili navdušeni in so rekli, da bodo karte z veseljem uporabljali. 


Danes je odšla iz ambulante malo prej, saj so se z Ano in Gajo zmenile, da bodo obiskale grad Blarney. 


Dobile so se v mestu in se z avtobusom odpeljale do gradu. Že s prvim pogledom so bile navdušene nad videzom gradu. Ta grad je zelo znan po nekem kamnu, katerega poljubiš in si zaželiš željo. Sicer je bil to njihov prvi namen, vendar so si po dolgem čakanju na zelo ozkem in strmem zavitem stopnišču zaradi higienskih razlogov premislile. Po ogledu stolpa sta se Gaja in Katja odpravili ogledovati vrtove in jezero. Na začetku sta zelo hiteli, saj sta mislili, da se grad zapre ob petih, vendar sta pozneje ugotovili, da se zapre šele ob šestih. Želeli sta si ogledati tudi prelep slap, vendar sta ob prihodu na mesto, kjer naj bi slap bil, ugotovili, da je avtomatski. To je Gajo zelo razžalostilo. Nato sta se odpravili do čarovničinih stopnic. Te stopnice so posebne, saj legenda pravi, da če se sprehodiš gor in dol z zaprtimi očmi in misliš samo na neko željo, se bo ta v letu dni.


Danes je bil zadnji dan za Gajo v Cashman veterinarskem hospitalu in čeprav so bili ta dan precej zaposleni, so še vedno našli čas, da so z njo spili vročo čokolado in pojedli kosilo. Kot so prejšnji dan obljubili, je ena od veterinark prinesla vse potebne stvari in Gaji dala za poskusiti tato sendvič. To je toast, maslo in čips, kar je definitivno zanimiva kombinacija. Ker so imele za tisto popoldne načrte, je Gaja odšla okoli 14h, še prej pa se je poslovila od vsega osebja in jim dala darilo. Z Ano sta šli skupaj na bus in se s Katjo okoli treh dobili v centru.


Danes je bil zadnji delovni dan. Ana je v ambulanto kot darilo prineska krofe in igralne karte. Čez dan so opravili tri sterilizacije ter eno kastracijo. Po delu so šle z Gajo in Katjo v Blarney castle in tam preživele preostanek dneva. Na vrtovih gradu so se razšle in Ana je šla po svoje okoli jezera.


Zadnji delavni dan v Bandonu je bil srednje naporen. Imeli so dve sterilizaciji, med prostim časom pa se je Zala igrala z majhmo mucko, ki je kasneje šla v skrbniški družini. Preden se je še zadnjič poslovila od osebja so skupaj pojedli kosilo. Rekli so si nekaj spodbujajočih besed in Zala je odšla nazaj. Avtobus je prišel z zelo veliko zamudo. Na njemu je sedela s starejšo gospo, s katero sta celo pot kramljali o veliko različnih stvareh.


Komentarji