Četrtek, 15.9.2022
 V Anini ambulanti so danes opravili amputacijo zadnje desne noge, saj je imela mačka zlomljeno tibio in fibulo. Ana je 1 uro in pol držala dvignjeno mačjo nogo veterinarki, ki je zelo natančno zavezovala veno femoralis, da ne bi prišlo do izkrvavitve. Ko je ta s skalpelom natančno zarezala vse okoli kosti (femoris) je s kleščami odščipnila kost na eni tretjini. Prizor je bil zelo fascinanten, hkrati pa ne preveč “okusen”. Operacija je trajala skoraj 4 ure in je bila najbolj zanimiva stvar v vseh treh tednih. 

Danes so pri Zali imeli dve kastraciji in eno sterilizacijo, kasneje pa je bil na veterino pripeljan pes, ki ni jedel dva tedna. Vzorce krvi od psa so poslali v laboratorij, saj je na testu glukoze pisalo samo "high". Izkazalo se je, da je njegov krvni sladkor bil 73, kar je izredno visoko. Po opravljenem delu se je Zala odpravila do avtobusa. Kartica za na avtobus ji je zaštekala in je zato morala doplačati vožnjo in to ji ni bilo preveč všeč. Ko je prispele domov je šla počivati.


Danes je Katja prvič videla transfuzijo krvi. To je bilo zelo zanimivo. Pregledala je tudi rok uporabnosti zdravil in pretečena zavrgla. 


Nato sta se po delu Gaja in Katja odpravili v mesto, kjer sta se dobili s Francozom Hugom in Danko Fatimo. Hugo je zelo zanimiv, razlagal nam je o njegovem pripravništvu v gledališču, kjer ustvarja kostume. Fatima pa nam je povedala o svoji praksi, ki jo opravlja kakor bodoča medicinska sestra.

Komentarji