Petek, 9.9.2022


 Zala je danes pomagala s fiksacijo zelo velikega psa, ki ji je poslinil cele roke. Pomagala je tudi pri spremljanju živali med kastracijo in fiksirala mladega mucka. Dan je bil bolj miren, saj so petki v Bandonu načeloma rezervirani za nenapovedane stranke.

Danes so v Anino kliniko zaskrbljeni lastniki pripeljali mačko, ki je zjutraj prišla domov s kovinsko žico okoli vratu in zlepljenimi usti. Veterinarka je sumila, da jo je nekdo poiskušal obesiti a se je izmaknila in zbežala domov. Neverjetno kako zlobni in brez srca so lahko ljudje :( Mački so aplicirali močne analgetike in pomirjevala, ter ji dali jesti (na srečo je normalno vse pojedla). 


Katja se je danes imela zelo super. Pospravila je, kar je bilo za pospraviti, pometla, kar je bilo za pomesti, umila, kar je bilo za umiti in držala, kar je bilo za držati. Seveda pa ni manjkalo igre z mucko. Ker je imela časa na pretek, je ustvarjala razne nalepke iz ostankov kobanovih povojev. Osebno so se ji zdele zelo lepe. Povoj je rezala s kirurškimi škarjami in zato so jo prsti zelo boleli. Vseeno jih je naredila hvale vredno količino. Prvič po 20374920 dnevih je vzela druge testenine, ki ji niso bile všeč, čeprav so bile 20 centov bolj poceni. Zato bo od zdaj naprej jedla samo testenine s pestom.


Današnji dan se je pri Gaji začel z vročo čokolado, ki so ji jo prinesli v ambulanto. Kot prejšnji teden so imeli generalno čišcenje boksov, dentalne naprave in mize, kirurške sobe, prav tako so napolnili vse zaloge igel, kanil, povojev, obližev.... Ko so končali so Gajo spustili domov že ob 12.00. Nekaj ur je preživela v centru Corka, v knjigarni in v Sparu, kjer je jedla kosilo, potem pa je odšla domov.


Zvečer so šle punce na sprehod do bližnjega parka kjer so ob poti pričakovale krave, a dobile zajce.

Komentarji