Sreda, 14.9.2022


Danes je Katjo spet obiskala njena prijateljica Athena, ki bo mogoče, zaradi prstov, ki se slabo celijo, potrebovala amputacijo noge. Katja bi jo z veseljem posvojila, vendar ona ni šefica hiše oziroma stanovanja. Na sporedu so bili sterilizacija kunca, en dentalni poseg, kastracija mačka in veliko popravljenih obvez. 


Po delu se je odpravila na daljši sprehod. Prestrašil jo je pogled na japonski dresnik, ki si je pot našel celo do Irske. Na poti je videla neko postajo za popravilo kolesa, ki je bila narejena v Sloveniji in veliko ptičev ter mrčesa. Na polovici sprehoda si je poželela nečesa sladkega in kupila si je vročo čokolado z okusom buena. Zanjo je zapravila čisto preveč denarja, vendar je bila vredna. Nazaj se je veselo sprehodila oziroma tudi odplesala ob poslušanju pesmi.


Pri Ani so danes evtanizirali zelo starega mačka, odstranili bulo iz zadnjega levega stegna ter opravili dolg zobni poseg. Na konzultacijo je prišla gospa, katere mačka pogosto urinira na kavč. Veterinarka ji je obrazložila, da je to vedenjska težava in se najverjetneje pojavlja, ker nima vsaka mačka v gospodinjstvu svojega stranišča. Ta mora biti 40cm daljši od dolžine mačke in vsebovati neodišavljen pesek, saj mačke vohajo 40x bolje od ljudi in jih zato vonj zelo moti.


Današnji dan je bil pri Gaji precej miren zjutraj, popoldne pa je imela malo več dela. Imeli so sterilizacijo in kastracijo, prav tako je prišla Penny, psička s katero je Gaja preživela večino dneva. Penny je bila cel dan na tekočinski terapiji in na zdravilih, zato je Gaja čez dan spremljala spremembe v dihanju, srčnem utripu, obnašanju... Čez čas so ugotovili, da ji zateka taca zaradi pretesno zavitega traka, ki je fiksiral kanilo. Morali so jo sedirati, da so jo lahko varno odstranili, saj je bila psica zelo agresivna ob dotiku na taco. Poleg tega je pomagala pri ultrazvoku, napolnila zaloge igl in brizg ter delala zavitke setov.

Domov se je spet vozila skoraj dve uri in prispela komaj pred šesto uro.


Danes v Bandonu ponovno niso imeli veliko dela, saj so v manjšem pomanjkanju veterinarjev zaradi bolezni. Imeli so samo eno kastracijo in eno praznjenje hematoma v uhlju psa. Zala se je po opravljenem delu odpravila domov in šla spat, saj je bila utrujena.

Komentarji