Sreda, 7.9.2022


 Danes so v ambulanti pri Gaji imeli dve sterilizaciji. Prva je bila psička Taylor, ki je bila čisto prestrašena, prav tako ji je veterinarka vzela urin s stiskom mehurja. Druga sterilizacija je bila mačka, Oreo, ki je bila sterilizirana z rezom na strani, kar je Gaja prvič videla. Preostanek dneva so pospravljali hrano in zdravila, ki so bila dostavljena in organizirali vse škatle s posodicami za vzorce, epruvetami... Ko je na postaji čakala na avtobus je srečala Ano, ki je prav tako odhajala proti domu.

Pri Zali so danes imeli 5 sterilizacij in kastracij divjih mačk, proti koncu pa so pripeljali v veterino 2 mucki, ki sta se skrivali v mašini od avta. Ena muska je bila skoraj popolnoma vredu, druga pa je imela resne travme na zadnjih okončinah ter popolnoma odlomljen rep. Obe mucki je bilo potrebno sedirati in ju temeljito pregledati. Po končani praksi je Zala šla na napačen avtobus. Ta jo je peljal vse okoli Corka in je zato prišla domov pozno.


Danes je bil pri Ani zelo pester dan. Sprva so očistili abces mački, ki je bila v pretepu kmalu zatem pa so morali evtanizirati 21 let starega mačka Arthurja :( Zobni poseg pri prav tako starem mačku Luckyu je trajal več kot uro, saj mu je veterinarka morala izpuliti skoraj vse zobe. Mačji zobje čez leta okostenijo in se lahko zelo hitro zlomijo, zato se dentalne posege izvaja predvsem na starih mačkah. Ostala dela so bili le vzemi krvi, urina ter rentgen. 


Danes je bil zelo nezahteven dan. Pri Katji so imeli kastracijo mačke in sterilizacijo kunca, njena najboljša prijateljica, mucka, ki se ji vsak dan zamenja ime, pa je na koncu dneva prestala amoutacijo prsta. Na obisk je prišel tudi zelo smrdeč pes. Pripravila je par kirurških zavitkov in pospravljala.

Komentarji