Torek, 13.9.2022


Današnji dan je bil v Katjini ambulanti zelo miren. Prišla je tudi nova študentka, tako da Katja res ni imela veliko dela. Pomila je par setov in poslušala petje psov v hospitalu. 

Po končanem delu se je odpravila v mesto, kjer je pokupila še zadnja darila za bližnje.


Danes so pri Gaji v ambulanti imeli sterilizacijo psičke Ziggy, golden doodle, ki jim je povzročila kar nekaj skrbi. Med posegom se ji je močno spustil utrip, zato so zelo podrobno spremljali njene vitalne znake, ves čas merili njen utrip in dihanje ter imeli pripravljena zdravila, ki so jih potrebovali, da jo čim hitreje zbudimo. K sreči je poseg usprešno potekel, čeprav je potrebovala malo božanja pred odhodom domov. 

Avtobusi v centru so spet zamujali, zato je Gaja odšla na kos pice, ki ga je pojedla medtem, ko je čakala na avtobus.


Danes so v Anini ambulanti opravili nekaj rutinskih posegov in kemoterapijo. Maček Felix ima raka na grlu in ga zato 1x mesečno intravensko ter oralno zdravijo s kemoterapevtiki. Ker so zdravila zelo močna so morali vsi udeleženi pri zdravljenju nositi zaščitne plašče ter rokavice. 


Pri Zali so danes imeli samo eno operacijo. Odstranjevali so sediment in kamne iz mehurja, kar je vzelo veliko časa. Poleg te operacije je bil dan miren, saj ni bilo veliko strank, zato je lahko Zala odšla domov bolj zgodaj.

Komentarji