Torek, 6.9.2022


 Pri Zali je danes bila najbolj zanimiva stvar odstranitev scrotuma zaradi patoloških sprememb pri psu. Poleg te operacije pa so imeli tudi eno kastracijo in eno sterilizacijo mladih mačk. Po končanem delu je morala teči do avtobusa, saj bi drugega morala čakati uro in pol. Z Ano sta se nato dobili v centru Corka kjer sta šli na kavo.


Današnji dan je bil rezerviran za čiščenje in ni bilo nobenih pacientov, ki bi bili hospitalizirani. Gaja je v ambulanti skupaj s sestrami večino dneva pospravljala celotno ambulanto. Našle so tudi stvari, ki so bile več let zaprte v škatlah in neuporabljene. Razkuževala je vse bokse, prav tako pa tudi vse površine v sobi za konsultacije in čakalnici. Na poti domov ji je avtobus speljal pred očmi in je še 20 minut čakala na dežju. 


Ana je danes opravila urinske teste za 3 mačke (refraktometer, trakovi) in bila prisotna pri dveh konsultacijah s strankami. Zjutraj je gospa pripeljala 6 tednov staro muco, ki jo je našla ob cesti. Ker je bila le ta zelo podhlajena so jo ovili z aluminijasto folijo ter rokavicama napolnjenema s toplo vodo. Veterinarka, ji je v gobček stisnila glukozo ter ji po katetru dovajala Selen (topel). V dokaj kratkem času se je muca zelo opomogla in tudi sama pojedla nekaj mehke hrane. Ko so jo prestavili v boks, so ji pripravili toplo ležišče in jo “priklopili” na kapljično terapijo (1.5ml/h). Po delu sta z Zalo odšli na kavo v mesto.


Danes so pri Katji imeli kastracijo zelo lepega mačka, ragdolla, pulili so dlake iz ušes psa in še enemu psu so operirali taco, saj je imel tam bulo, polno krvi. Bulo so punktirali in izpraznili, vendar se je takoj napolnila nazaj. Del kapsule so med operacijo uspeli odstraniti, vendar, je bila odstranitev celotne zadeve pretežka, zaradi težavnega nahajališča. Kapsulo so nato poslali v laboratorij, na preiskave.

Komentarji